preskoči na sadržaj
Vijesti

Dan jabuka

„Jedna jabuka na dan, tjera liječnika iz kuće van „
 

20. listopada 2012. godine ekolozi naše škole obilježili su Dan jabuka. Putem prezentacije upoznali su se s različitim sortama jabuka i njihovim značajem  u našoj svakodnevici, prehrani i zdravlju. Izradili su jabukovo stablo i u svaku jabuku upisali poruke o važnosti jabuka u našoj prehrani koju će pročitati i ostali učenici. Izrađivali su ušećerene jabuke. Lako je i zabavno, izradite ih i vi!




Sastojci:

20-ak manjih jabuka

2 dcl vode

1 kg šećera

žlica alkoholnog octa

jestiva boja

 

Izrada:

·  Jabuke obrišite¨(do sjaja)  suhom krpom i nabodite štapić u njih.

(Rasporedite ih da vam budu blizu zdjele u kojoj kuhate šećer.)

Nauljite ohlađeni lim iz pećnice.

 

U posudu sipajte vodu i šećer.

Kuhajte na umjerenoj vatri dok ne prokuha, a tada vatru pojačajte. Na 120  ´C uspite ocat i boju.

Kuhajte do 145 'C i smanjite vatru na najmanje.

Ako nemate mjerač temperature, umočite žlicu u šećer kad vam zamiriši na karamel i stavite ju pod hladnu vodu. Ako šećer krcne, gotov je.

 

Umačite jabuke u šećer i stavljate ih na nauljeni lim.

Nakon par minuta možete ih konzumirati.

 

 

Brankica Radonić, prof.

 

 



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Gabrijela Blekić   datum: 22. 10. 2012.

Tražilica

Raspored zvonjenja


Raspored informacija


Popis udžbenika


Raspored sati


Jelovnik

 


Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


 


 

e-Škole: Razvoj sustava digitalno zrelih škola (II. faza) logotip

E-laboratorij

logo portala skole.hr

Slikovni rezultat za ucitelji.hr

 


 

COVID-19


Arhiva dokumenata

Brojač posjeta
Ispis statistike od 18. 2. 2021.

Ukupno: 79504
Ovaj mjesec: 70
Ovaj tjedan: 224
Danas: 18




preskoči na navigaciju